Logo

Fräsning

Med våra kraftiga 3 axliga fräsar kan vi bearbeta stora detaljer och gänga stora hål med tapp. Medan våra 4 axliga fräsar ger oss mer finess att bearbeta detaljen från flera vinklar i en och samma uppspänning

Bordstorlek: 1020*700mm
Höjd: 400mm

0

Pallettstorlek: 400mm

[

Max pallettdetalj: 500mm diameter 500mm högt

Arbetssätt

Vårt mål är att ha göra klart detaljen i så få uppspänningar som möjligt då detta minskar risken att positionsförhållanden i detaljen blir fel.
När det är möjligt används våra 4-axliga maskiner från start till slut, då dessa maskiner gör klart detaljen på upp till två uppspänningar ca 80% av tiden, ställtiden på dessa maskiner är något längre men det vinner man ofta i effektivitet på produktionen om serien tillåter.
När detaljen är lite större eller av enklare natur så använder vi våra 3-axliga maskiner. Ställtiden på dessa är lägre och komplexiteten i maskinen också.

3-axlig fräsning

Dessa maskiner klarar de flesta enklare jobb där ett hål och ett bearbetat plan eller profil behövs. Till skillnad från 4-axliga maskiner så får större detaljer plats och dessa maskinerna är starkare, vilket ger möjlighet att gänga större hål med tapp.
Man kan ofta göra det mesta man gör i en mer avancerad fräs men med flera arbetstempon för operatör och ställare. Vid mindre serier är detta klart det bästa alternativet, då dessa maskinerna är lättarbetade. När detaljen blir lite mer komplicerad med vinklar som inte standardverktyg klarar eller lite strängare toleranser kommer in i spel så flyttar ofta detaljen till 4-axliga maskiner, alternativet är att vi gör specialfixturer för just de detaljerna.

4-axlig fräsning

Våra pallettfräsar ger en mycket effektiv och stabil produktion på även mer avancerade detaljer. Vi kan i upp till två uppspänningar utföra nästan alla jobb man kan tänka sig. 4-axlig bearbetning lämpar sig ypperligt till mer komplicerade efteroperationer på tidigare svarvade detaljer och då vi har pallettpool på alla 4-axliga fräsar tillåter detta att maskinerna går över natten vilket gör att kapacitet sällan är en bristvara.

I dessa maskiner har vi återkommande jobb och stora jobb redan färdiginställda och väntande i pallettpool. Har man som kund sitt jobb i en av dessa maskinerna så är ledtiderna mycket korta då jobbet alltid är ställt,inmätt och klart. Det enda som fattas är materialet. Med avrop så minimeras även detta problemet och vi är redo att starta så fort det behövs.

Kontakt

Hartwich Mekaniska AB
Telefon: +46 478 50583
Email: info@hartwich.se

Nyheter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.